Studniówkowa zabawa Technikum nr 4. Tak bawili się uczniowie rzeszowskiego gastronomika [GALERIA]

2023-01-18 17:35

Uczniowie Technikum nr 4 w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie oficjalnie rozpoczęli odliczanie do matury. Tak bawili się na swoim balu studniówkowym. Zobaczcie naszą galerię zdjęć z zabawy!

Cóż to była za wspaniała studniówka! Tak najkrócej podsumować możemy zabawę studniówkową maturalnych klas Technikum nr 4 w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie. Młodzież w pięknym stylu świętowała początek umownego odliczania stu dni do matury. W ruch poszły wspaniałe kreacje i idealnie skrojone garnitury.

Zabawę mieliśmy okazję obserwować na żywo w sobotę 14 stycznia. Przyszli maturzyści świętowali w sali balowej hotelu Villa Riviera. Na balu maturalnym bawili się uczniowie siedmiu klas czwartych technikum w Zespołu Szkół Gospodarczych. W zabawie udział wzięło około 350 osób - uczniów i uczennic, ich osób towarzyszących, a także nauczycieli z grona pedagogicznego szkoły i czuwających nad przebiegiem zabawy rodziców.

Organizatorzy studniówki zatroszczyli się nie tylko o świetną oprawę muzyczną i wyśmienite jedzenie, ale i atrakcje dla bawiącej się młodzieży. Na ich liście znalazły się m.in. fotobudka i ścianka, dające możliwość uwiecznienia szalonych chwil z balu studniówkowego na zdjęciach. A to jedynie część atrakcji i zabaw, które tego wyjątkowego wieczora czekały na uczniów Technikum nr 4.

O szkole

Technikum nr 4 w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie to szkoła z wieloletnią, wręcz wiekową tradycją. Jej historia sięga roku 1919. To właśnie wtedy w Rzeszowie rozpoczęła działalność Szkoła Przemysłowa Żeńska. Uczniowie decydujący się na naukę w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie mogą wybierać między kierunkami Technikum nr 4 - technik hotelarstwa, technik obsługi turystycznej, technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, technik przemysłu mody – a także Branżowej Szkoły I stopnia / Zasadniczej Szkoły Zawodowej – kucharz, cukiernik. Dyrektorem placówki jest Marcin Purgacz.

Matura dla uchodźców z Ukrainy