Książka powinna ucieszyć przede wszystkim wegetarian, bo zawarte w niej przepisy to właśnie opcje dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Jak podkreśla Michał we wpisie na swoim fanpage’u-(…) Dostałem szansę i ją wykorzystałem, aby podkreślić na świecie najbardziej rozkoszną części polskiej kuchni — która tak się składa jest wegetariańska. Polska jest obfita w piękne produkty, o których powinniśmy opowiadać zagranicą i na podstawie nich powstała ta książka. Pracowałem nad nią ostatnie 2,5 roku(…). To swego rodzaju list miłosny do tego, co w naszym kraju najpiękniejsze — jedzenia.
Polecany artykuł:
Młody kucharz z Rzeszowa serca fanów zdobył kulinarnym blogiem Rozkoszny.pl. Na nim od lat publikuje smaczne przepisy, które ilustruje jeszcze “smaczniejszymi” zdjęciami. Te z kolei w 2017 roku pomogły mu w zdobyciu dwóch statuetek Saveur Blog, czyli tzw. kulinarnego Oscara.
Od momentu wygranej, nadal prowadzi bloga. Oprócz tego także studiuje, podróżuje i poznaje nowe smaki.
Zobacz wideo!