McDonald's zmienia burgery
Wszyscy wiedzą, że nie są najzdrowsze, ale wielu je jada. Mowa o kanapkach z McDonald's, które teraz zmieniają swój smak:
- To największa zmiana, jakiej dokonaliśmy w naszych burgerach od ponad 20 lat. Modyfikacja obejmuje kilkanaście drobnych usprawnień w procesie przygotowania czy ustawieniach sprzętu, które w sumie dają istotną różnicę w smaku. Przygotowanie do tej zmiany w skali globalnej trwało ponad 3 lata, przeprowadziliśmy setki testów i badań. Warto podkreślić, że Polska jest pierwszym krajem w Europie, który wprowadza do restauracji burgery przygotowywane według nowych procedur – informuje Krzysztof Czarnecki, odpowiedzialny za wprowadzenie zmian w McDonald’s Polska.
Nowe Big Mac, McRoyal, Cheeseburger, Hamburger, WieśMac czy McDouble
W burgerach zmienią się bułki - nowe są ciemnejsze i bardziej wypieczone. Mięso ma być inaczej grillowane i przez to bardziej soczyste. Temperatura całej kanapki ma być wyższa, co sprawi, że ser będzie bardziej roztopiony.
McDonald's: Produkty z Polski
Jednocześnie sieć zapewnia, że wszystkie produkty, których używa do burgerów, pochodzą od rodzimych producentów. W komunikacie prasowym czytamy:
"W skład burgerów wchodzi wołowina z zakładów OSI w Ostródzie. Mięso nie zawiera żadnych ulepszaczy smaku i konserwantów, a jedynymi przyprawami są sól i pieprz dodawane na etapie smażenia. Warzywa dostarcza do restauracji McDonald’s Green Factory – lokalna firma spod Poznania oraz Eisberg z Legnicy, zaś pieczywo – ARYZTA z zakładów produkcyjnych w Strzegomiu i Michałowie-Reginowie".