Jest ostrzeżenie GIS

i

Autor: Pixabay

Uwaga! Wykryto Salmonellę w popularnym mięsie z Morlin. Jest ostrzeżenie GIS

2020-09-29 8:03

GIS wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące mięsa z indyka na kotlety marki Morliny. Tej partii produktu nie wolno jeść! Szczegóły znajdziesz na ESKA Rzeszów.

Salmonella w mięsie z indyka

GIS wydał ostrzeżenie dotyczące partii mięsa z indyka marki Morliny, w której wykryto Salmonellę:

"Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy" - pisze GIS.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: Mięso z indyka na kotlety. „Morliny” Surowy wyrób mięsny świeży, 500 g

Numer partii: 2261003002

Termin przydatności do spożycia: 29.09.2020

Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno

Wycofane mięso

i

Autor: GIS

Zakład mięsny będzie dezynfekowany, natomiast produkt jest wycofywany z obrotu.

GIS informuje, że partii mięsa z komunikatu nie należy spożywać - zwłaszcza bez obróbki termicznej, a jeśli dojdzie do zatrucia pokarmowego, należy skontaktować się z lekarzem.

Posłuchaj, jakie wartości odżywcze i właściwości prozdrowotne ma sola. To materiał z cyklu DOBRZE POSŁUCHAĆ. Podcasty z poradami.
Wybuch butli z gazem w Rybniku