Te osoby nie powinny jeść ryby

Te osoby nie powinny jeść ryby

Te osoby nie powinny jeść ryby. Mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Ryby w occie

Ryby w occie

To naprawdę ciężkostrawne połączenie. Na nie szczególnie uważać muszą dzieci, a także osoby borykające się z: stanami zapalnymi żołądka i jelit, wrzodami, nadkwasotą, czy cierpiące na choroby związane z jamą ustną i przełykiem.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Ryby w marynacie

Ryby w marynacie

To popularne dane, które w różnych odsłonach znajdzie się na naszych stołach. Unikać go muszą osoby z: wysokim ciśnieniem, migreną, dną moczanową, a także osoby na diecie lekkostrawnej.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Wędzone ryby

Wędzone ryby

W procesie wędzenia ryby tracą wiele swoich pozytywnych wartości, a pozostają takie jak: pasożyty, drobnoustroje, wydzielają substancje rakotwórcze. Wędzone ryby to najgorszy wybór dla dzieci, kobiet w ciąży, chorujących na nerki, a także na nadciśnienie tętnicze.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Ryby smażone

Ryby smażone

Smażone ryby są dużym obciążeniem dla dzieci i starszych osób. Nie tylko ze względu na małe ości, ale głównie przez tłuszcze. Danie ze smażoną rybą może zaszkodzić także osobom, które cierpią na schorzenia wątroby. Tego dania muszą odmówić także ci, którzy zmagają się z: wysokim poziomem cholesterolu, refluksem, problemami jelitowymi, w tym jelita drażliwego.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Powrót
Te osoby nie powinny jeść ryby. Mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu
Te osoby nie powinny jeść ryby. Mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu
Te osoby nie powinny jeść ryby. Mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu
Te osoby nie powinny jeść ryby. Mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu
Te osoby nie powinny jeść ryby. Mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email