Produkty, których eksperci nigdy nie wsadziliby do koszyka

Produkty, których eksperci nigdy nie wsadziliby do koszyka

Źródło: pixabay.com
Niepasteryzowane mleko

Niepasteryzowane mleko

Pijąc mleko "prosto od krowy" narażamy się na zakażenie różnymi bakteriami. To m.in. salmonella, bakteria E.coli czy listeria. Problemy przez nie wywołane mogą być poważne. 

Źródło: pixabay.com
Rozwiń
Kiełki

Kiełki

Kiełki rzodkiewki czy brokuła wprawdzie uważane są jako świetne dodatki do kanapek, jednak ich spożywanie może zakończyć się zakażeniem bakterią E.coli. 

Źródło: pixabay.com
Rozwiń
Pokrojone i zapakowane warzywa i owoce

Pokrojone i zapakowane warzywa i owoce

Eksperci od żywienia zapewniają, że takie produkty mogą być zakażone licznymi bakteriami. Jeśli decydujemy się je kupić, konieczne jest umycie przed spożyciem. 

Źródło: pixabay.com
Rozwiń
Jedzenie z barów samoobsługowych

Jedzenie z barów samoobsługowych

Jeżeli warunki sanitarne lokalu są nieodpowiednie, a obsługa nie zadba o właściwą temperaturę żywności, w takich miejscach bardzo łatwo o rozwój bakterii. 

Źródło: pixabay.com
Rozwiń
Powrót
Produkty, których ekspert nigdy nie wsadziłby do koszyka
Produkty, których ekspert by nie wsadził do koszyka
Produkty, których ekspert by nie wsadził do koszyka
Produkty, których ekspert by nie wsadził do koszyka
Produkty, których ekspert by nie wsadził do koszyka
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email